ASPEN RESIDENCE IN SW OF CALGARY

ASPEN RESIDENCE IN SW OF CALGARY

Aspen community is known as one of the large part of once in a lifetime community with panoramic mountain views, breathtaking streetscapes and endless amenities.

The Detached house of this residence has been designed in Canadian Modern Style, and located by the direction of the Rocky mountain.

This project set on the boundary between an urban environment and the mountain. The design takes both landscapes into account.

House has been immersed into the high slope property land. That was a pivotal concept in design contribution.

Ultimately, we have decided to build the TECHO-BLOC retaining walls in order to get a chance pull out as much as possible useful backyard space.

From the customer’s list of preferences we found and implemented most of the outdoor space features.

The composition “house extension under the sky” was suggested to split onto two zones relaxation and functional. On one hand the first zone endeavors to plunge you into sensation, sounds, scents, tactility (that include, softscape, fire pit, waterfall) on another hand to the second zone in active part of the backyard, where each resident can find himself involving in activity incl. (basketball game, gardening, hot tube lounging, chatting in a circle on the covered patio, do yoga on the lawn).

The exterior finish of the house is in two shades of stucco, exposed concrete, red cedar in contrast with a rough surface of the Alberta sandstone, while exposed concrete, lacquer, and plywood are employed in the interior

Our team states that we have willfully made the continuity of space, both vertical and horizontal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s